Woning verkopen duurt gemiddeld 7 maanden

Een woningverkoper heeft gemiddeld 7 maanden nodig tot de overdracht. Dit blijkt uit het onderzoek van het Kadaster en de NVM.

De NVM en het Kadaster koppelden in een gezamenlijk onderzoek meer dan 23.000 woningtransacties in de gemeente Zwolle uit de periode 1994 tot en met 2017. Wat blijkt? Vanaf het moment dat de woning te koop wordt gezet duurt het gemiddeld 4,1 maanden tot het tekenen van de koopovereenkomst (‘verkooptijd’). Daar komt nog eens gemiddeld 3,1 maanden bij tot de overdracht bij de notaris (‘overdrachtsperiode’).Gedurende de crisisperiode nam de verkooptijd toe, terwijl de overdrachtsperiode afnam. De overdrachtsperiode is het kortst bij appartementen (Bron: Kadaster).

FUNDAmenteel beter

Uiteraard is onze organisatie aangepast aan de huidige tijd. Heeft u de wens om uw woning zelf te verkopen? Dan hebben wij daar een model voor ontwikkeld. Samen de vraagprijs bepalen en wij verdelen het werk. Vraag ons naar de actuele tarieven: 030-2077880.

Inspireren en ontzorgen

Informeren, ondersteunen bij het zoeken van een nieuwe woning of bedrijfsruimte, vanaf de eerste oriëntatie tot en met de levering bij de notaris.

Recent bekeken