Grootste prijsstijging koopwoningen sinds begin 2002

De prijsindex van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.Bestaande koopwoningen waren in oktober 8,2% duurder dan in oktober 2016.

Dit is de grootste prijsstijging in bijna 16 jaar. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de huizenprijzen.Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek is het prijsniveau nog ruim 4% lager. Vergeleken met het dal zijn de prijzen gemiddeld 22% hoger. Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in oktober 2017 ongeveer even hoog als in mei 2007. (Bron: kadaster)

FUNDAmenteel beter

Uiteraard is onze organisatie aangepast aan de huidige tijd. Heeft u de wens om uw woning zelf te verkopen? Dan hebben wij daar een model voor ontwikkeld. Samen de vraagprijs bepalen en wij verdelen het werk. Vraag ons naar de actuele tarieven: 030-2077880.

Inspireren en ontzorgen

Informeren, ondersteunen bij het zoeken van een nieuwe woning of bedrijfsruimte, vanaf de eerste oriëntatie tot en met de levering bij de notaris.

Recent bekeken