Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te huur
https://venumfilestore.blob.core.windows.net/pub/e73cccc3/44eb/4b34/b7b6/8c10c0fe3272/gevels%20hele%20complex.jpg

Laan van Chartroise 168

3552 EZ Utrecht
Vraagprijs € 340,- p.m.
030-2077880

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 800 m² In units vanaf 12 m² Aantal lagen 3
Lees meer

Omschrijving

Uniek kantoor, kantoorruimte, Utrecht

Het Hof van Chartreuse is een schitterend kantorencomplex, deels gehuisvest in de eeuwenoude kloostergebouwen. Binnen de mooie, lichte en hoge ruimtes zijn werkplekken met een unieke sfeer gerealiseerd, allemaal anders en prachtig gelegen te midden...
Lees meer

Omschrijving

Uniek kantoor, kantoorruimte, Utrecht

Het Hof van Chartreuse is een schitterend kantorencomplex, deels gehuisvest in de eeuwenoude kloostergebouwen. Binnen de mooie, lichte en hoge ruimtes zijn werkplekken met een unieke sfeer gerealiseerd, allemaal anders en prachtig gelegen te midden van 5000m2 ecologische tuinen. De tuinen zijn ingericht als supermarkt voor dieren.

Het is een heerlijke en inspirerende werkomgeving op een unieke plek van ruimte en groen in de drukke stad. Het is een feest om hier te werken en uw opdrachtgevers te ontvangen.

Perfecte bereikbaarheid
-Het pand ligt even ten noorden van het centrum.
-Eigen ruim parkeerterrein
-5 tot 10 minuten per auto vanaf A27, A28 en A2.
-Bushalte voor de deur, om de 6 minuten een bus naar CS, om de 8 minuten de ringlijn.
-Per fiets naar Utrecht CS of Station Zuilen in respectievelijk in ca. 7 en 3 minuten.

Historie Hof van Chartreuse
Op deze plek is in de middeleeuwen het Kartuizerklooster Nieuwlicht gebouwd, een groot klooster, met diverse kerken en veel bijgebouwen, zowel voor de bewoners als voor gasten.

Tijdens de beeldenstorm is een groot deel van het klooster verwoest, op het poortgebouw en een gastenverblijf na. Dit gastenverblijf is nu deels het voorhuis van de grote “Hofstede Chartreuse” die er na de beeldenstorm gebouwd werd.

In de jaren dertig van de 20ste eeuw werd er een kleuterschool in de hofstede gevestigd. Daarbij werd de oorspronkelijke deel/stal in klaslokalen verdeeld en kreeg deze een aantal typische stijlkenmerken uit de jaren ’30, zoals de hoge ramen en terrasdeuren aan de achterzijde, dakkapellen en goten. Het voorhuis behield grotendeels zijn stijlkenmerken uit de 16e en 17e eeuw.

In 1989 werd deze indeling het uitgangspunt voor een verbouw en restauratie naar kantoren en woningen. Het ontwerp is bijzonder, met kleine trapjes, hoge plafonds en doorkijkjes, waarbij gebruik is gemaakt van de oorspronkelijke, gigantische kap. Er zijn deels moderne materialen toegepast, maar er is ook recht gedaan aan de oorspronkelijke opzet uit de jaren ‘30.

De zo ontworpen en nu bestaande kantoren zijn allemaal verschillend en uniek. Het gebouw kenmerkt zich door mooie, hoge lichte ruimtes met zicht op en toegang tot tuinen en waterpartijen.

Creatieve enclave
Het hofstede is het oudste deel van zes panden die samen de ‘Hof van Chartreuse’ vormen, deels overblijfsel van het oude Kartuizerklooster voor de poort van Utrecht.
De zes bedrijfspanden liggen in 5000m2 tuinen die deel uitmaken van de ecologische groenzone tussen de Vecht en het Julianapark.

Alle panden zijn omringd door hoogwaardig groen. Een unieke plek van ruimte en groen in de drukke stad.

De huurders zijn overwegend kleine bedrijven veelal uit de creatieve sector. Anderzijds biedt een van de gebouwen, tegenover de grote vijver, bijvoorbeeld ook ruimte aan een kinderdagverblijf.

Voor meer informatie:
Remco Colijn 06-51080607, remcocolijn@hotmail.com, www.hofvanchartreuse.nl


(Binnenkort) beschikbaar:

Kantoorruimte onder de grote kap in het achterhuis
(37m2 exclusief gemeenschappelijke ruimten)

-Het betreft een ruimte op de 1e (bovenste) etage, aan de achterzijde van het pand. De ruimte oogt zeer ruim en licht vanwege de kaphoogte van circa 7 meter en (dak)ramen aan drie zijden.
-De ruimte heeft twee vloerniveaus, waardoor een natuurlijke en speelse indeling ontstaat, is zeer goed geluid en warmte geïsoleerd en heeft een eigen naastliggende berging van circa 6m2. De trap naar de 1e etage is ruim en makkelijk beloopbaar.
-Verder wordt een grote entreehal/wachtruimte, een gezamenlijke vergaderkamer, een keuken en toiletten van totaal circa 60m2 met totaal zes huurders gedeeld.
-Prijs € 675 exclusief servicekosten en BTW.
-Op korte termijn beschikbaar. (Eventueel in combinatie met de hierna genoemde ruimte van 13m2.)


Kantoorruimte/spreekkamer onder de kap in het achterhuis
(13m2 exclusief gemeenschappelijke ruimten)

-Het betreft een kleine kantoorruimte of bespreekkamer op de 1e (bovenste) etage.
-De ruimte is zeer goed geluid en warmte geïsoleerd en heeft een eigen naastliggende berging van circa 6m2. De trap naar de 1e etage is ruim en makkelijk beloopbaar.
-Verder wordt een grote entreehal/wachtruimte, een gezamenlijke vergaderkamer, een keuken en toiletten van totaal circa 60m2 met totaal zes huurders gedeeld.
-Prijs € 315 exclusief servicekosten en BTW.
-Op korte termijn beschikbaar. (Eventueel in combinatie met de hiervoor genoemde ruimte van 27m2.)


Twee kantoorruimten aan de tuin
(ruim 100m2 inclusief ruimten voor voorzieningen)

-Twee ruimten met tussendeur, 100m2 samen, deels gelegen in het voorhuis en de deel op de begane grond. Het waren twee klaslokalen, nadat de middeleeuwse boerderij verbouwd werd tot school, in de jaren 30.
-Het zijn hoge lichte ruimtes, met brede ramen en terrasdeuren naar de tuin aan de zuidzijde.
-De ruimten hebben beide een eigen keukentje/pantry en toilet.
-Verder een eigen terras van ruim 35m2 op het zuiden en een brug over het water naar de grote tuinen.
-Prijs: € 1800 per maand voor beide ruimten exclusief servicekosten en BTW. (Eventueel los van elkaar te huren.)
-Beschikbaar vanaf circa juni/juli 2019.

Een kantoorruimte in het voorhuis (47m2 exclusief gemeenschappelijke ruimten)

-Het betreft een monumentale ruimte met balkenplafond en houtsnijwerk gelegen op de begane grond in het oudste, 16e-eeuwse deel, aan de voorzijde van het pand.
- Met drie andere gebruikers gedeelde monumentale entreehal van 25m2 met eveneens een balkenplafond uit de 17e eeuw en gedeelde toiletunit;
- Prijs € 950,- per maand exclusief servicekosten en BTW;
- Beschikbaar vanaf circa september 2019.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 340,- per maand Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1906 Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 800 m² Perceeloppervlakte 50000 m² Diversen In units vanaf 12 m² Locatie Winkelcentrum, Woonomgeving Aantal lagen 3 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Onderhoud binnen matig, redelijk Onderhoud buiten matig, redelijk Afstand tot snelwegafrit op 500 m tot 1000 m Afstand tot N.S. station op 1000 m tot 1500 m
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
800 m²
In units vanaf
12 m²
Aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, te openen ramen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.