Mijn favorieten

Makelaar Bunnik

Makelaar Bunnik, Kees Patist: "Wonen in Rhijnhaeghe"

Op de hoek van de Van Zijldreef, de John F. Kennedylaan en de Provincialeweg, ontwikkelt Sustay een kwalitatief hoogwaardig bouwproject op een geweldige centrumlocatie in Bunnik. Dichtbij voorzieningen, diverse uitvalswegen en openbaar vervoer. U bent binnen ca. 10 minuten met de trein of auto in Utrecht. Lid worden van een gezellige kleinschalige hockey- of golfclub? Of lekker wandelen langs de Kromme Rijn? Met de verschillende woningen in het project is dat allemaal voor u binnen handbereik.
 

Project Rhijnhaeghe

In het project worden zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd in verschillende segmenten. In de (sociale) verhuursector komen appartementen vanaf ca. 60 tot ca. 80 m2 en rijwoningen van ca. 120 m2. In de koopsector worden diverse appartementen vanaf ca. 90 tot ca. 190 m2 en 2-1 kap woningen van ruim 160 m2 gerealiseerd. 

Meer informatie

De burgers en bedrijven in Bunnik vragen aandacht voor milieu, willen zelf ook bijdragen aan een beter milieu en verwachten ook van hun lokale overheid een actieve rol. Duurzame ontwikkeling is een actueel en belangrijk thema voor gemeente Bunnik. De gemeente wil zich als organisatie profileren op het gebied van duurzaam bouwen en zij wil zelf het goede voorbeeld geven door energie te besparen en duurzaam in te kopen. 
Bij Patist Makelaardij, die als makelaar Bunnik een klik met Bunnik heeft, vindt u altijd het gewenste object, een object dat bij u past. Staat het door u gevonden object niet bij ons in de verkoop, dan kunnen wij de aankoop voor u begeleiden.
 

Bunnik

De geschiedenis van de gemeente gaat zo'n 2.000 jaar terug. De Romeinen bouwden kort na het begin van onze jaartelling bij Fectio (Vechten) een belangrijk castellum (fort) met een haven aan de (Kromme) Rijn, hun grensrivier. De Lek stelde toen nog niet veel voor en het meeste water ging vanaf Wijk bij Duurstede naar het noorden, door onze gemeente via Utrecht naar Katwijk aan de Rijn.
Bij het castellum ontwikkelde zich een handelsplaats. Die bleef bestaan, ook toen het castellum in de 4e eeuw definitief door de Romeinen werd verlaten. Het gebied werd toen achtereenvolgens bezet door de Friezen en Franken. In de 8e eeuw werden de restanten van Fectio geschonken aan de bisschop van Utrecht.
Onder kerkelijke leiding werd het gebied tussen de 8e en de 14e eeuw geheel ontgonnen. Belangrijk voor de ontginningen was de dam die in of kort na 1122 bij Wijk bij Duurstede in de Rijn werd gelegd, zodat de Lek de doorgaande route werd. Sindsdien is de waterstand in de Kromme Rijn te regelen, maar is er vrijwel geen scheepvaart meer.
In de 8e en 9e eeuw ontwikkelden zich de drie kerkdorpen Bunninchem (Bunnik), Jodichem (Odijk) en Wercundia (Werkhoven). In de 12e en 13e eeuw werden er kleine dorpskerkjes gebouwd.
 

Duurzaam, zegt Kees Patist

In de Nationale Monitor Gemeentelijke Duurzaamheid staat Bunnik op de vierde plaats. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Bunnik dus dit is voor u vast geen verrassing. Toch zijn er ook uitdagingen, bijvoorbeeld om deze positie vast te houden voor de generaties na ons. Vooral op het gebied van klimaat en energie is er werk aan de winkel voor Bunnik.