Te koop: Buurtweg 32*, 3956 ND Leersum

€ 1.085.000,- k.k.
Type object Woonhuis, landhuis, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 7.272 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 150 m²

Notitie

Algemeen

“Niemand is een binnen-mens”

De mooiste locatie met de meeste vrijheid aan de Buurtweg in Leersum (Buurtschap Darthuizen) is nu te koop een op "eigen grond" (dus geen erfpacht) gelegen bouwkavel met uniek en blijvend vrij uitzicht over de Weilanden van het beschermde Utrechts Landschap.

Dit perceel van 7272m² is uitstekend geschikt als bouwkavel. Uiteraard mag de koper ook de huidige opstall... Meer informatie

Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 00465
Vraagprijs € 1.085.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Maandag 4 december 2017
Laatste wijziging Maandag 8 januari 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, landhuis, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1950
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Dakisolatie
Spouwmuren
Gedeeltelijk dubbel glas
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 7.272 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 150 m²
Inhoud 500 m³
Oppervlakte externe bergruimte 250 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 4 (waarvan 2 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan bosrand
Aan rustige weg
Vrij uitzicht
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Type Tuin rondom
Hoofdtuin Ja
Heeft een achterom Ja
Staat Dient nog te worden aangelegd.
CV ketel
Combiketel Ja
Uitrusting
Aantal parkeerplaatsen 4
Warm water Geiser
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Heeft kabel-tv Ja
Heeft een rookkanaal Ja
Tuin aanwezig Ja

Omschrijving

“Niemand is een binnen-mens”

De mooiste locatie met de meeste vrijheid aan de Buurtweg in Leersum (Buurtschap Darthuizen) is nu te koop een op "eigen grond" (dus geen erfpacht) gelegen bouwkavel met uniek en blijvend vrij uitzicht over de Weilanden van het beschermde Utrechts Landschap.

Dit perceel van 7272m² is uitstekend geschikt als bouwkavel. Uiteraard mag de koper ook de huidige opstallen renoveren voor een uniek en eigentijds woonhuis.

Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om de huidige opstallen met een totale inhoud van ca. 1100m³ te vervangen of nieuw te bouwen met een inhoud van 800m³ wat is uit te breiden tot 1100m³. Gegevens hieromtrent zijn te verkrijgen bij de verkopend makelaar.

In het proces van herontwikkeling tot bouwkavels is Architect Arjen de Jong van het gelijknamige architectenbureau betrokken geweest. Arjen begeleidt u uiteraard ook graag bij ontwikkeling en realisatie van uw droomvilla.

Bijzonderheden

Deze laatste kavel is het sluitstuk van een zogenaamd “groen voor rood” project waarbij een bedrijf (voormalig kwekerij) uit het landelijk gebied is verdwenen. Eerder zijn twee kavels afgesplitst en wel zodanig dat een optimale vrijheid van de drie percelen ten opzichte van elkaar gegarandeerd blijft. Nu wordt het laatste en tevens grootste kavel aangeboden.

De kavel wordt geheel ontruimd en voorts in overleg aan de kopers opgeleverd. Eén van de bijgebouwen is momenteel in gebruik als “mantelzorgwoning” welke thans nog wordt bewoond door een familielid van de verkoper (89 jaar oud) zal in bewoonde staat worden geleverd aan de koper, tenzij de bewoner elders huisvesting gevonden heeft. Deze mantelzorgwoning is op een dusdanige locatie op het perceel gelegen dat deze een vol woongenot op geen enkele wijze in de weg staat. Het is ook duidelijk dat genoemde bewoner het niet aantrekkelijk vindt dat er gedurende langere tijd bouwwerkzaamheden zullen plaatsvinden rondom zijn woning en hij heeft dan ook aangegeven op zoek te gaan naar een alternatieve woonruimte. Mocht dit geëffectueerd worden voor de transportdatum dan zal het kavel met gebouwen geheel vrij worden opgeleverd.

Er zijn geen zakelijke rechten (zoals een recht van overpad, pacht of een jachtvergunning) op het perceel gevestigd.

Bestemmingsplanbepalingen
Op ruimtelijkeplannen.nl zijn de bebouwingsbepalingen omschreven. Naast deze bepalingen zijn er afspraken met de gemeente Utrechtse Heuvelrug gemaakt ten aanzien van het “vrij peil” en de inhoud van de huidige opstallen waardoor een woning van 1100m³ gebouwd mag worden. Wij zullen iedere potentiële koper bijstaan om zich bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug te laten informeren over de bouwvergunningen die de andere 2 percelen hebben verkregen zodat men gebruik kan maken van maken van het juridisch recht omtrent de geschapen de precedenten.

Recent bekeken